parole, parole, parole

Hores vives

In és música viure on 25 Març 2014 at 6:52 pm

Anem a l’escola, a l’institut, i ens fem grans i no hi tornem més. La majoria continuem endavant, anem a la universitat, o no, i trobem una feina en un altre barri, en una altra ciutat, en un altre món.

Un dia fem una caixa per a un trasllat i trobem les notes d’aquell curs que ens va anar fatal, o passem els dits pel llom d’aquell llibre que ens va agradar tant. Trobem, per casualitat, aquell amor que va ser el veritable, l’únic, un pocs dies de primavera. Uns minuts mirem enrere i ens veiem amb quinze anys i tots els somnis, tot el dolor, tota la ingenuïtat, tota la ràbia, tota l’esperança.

No hi havia tornat mai, jo, a l’Alexandre Satorras, tot i que havia pensat sovint què hauria sigut de la meva vida si no m’hi haguessin presentat Rodoreda, Stendhal, Wilde, Rosselló-Pòrcel, Albert. Si no hagués tingut les hores felices de lògica i metodologia, les hores difícils d’estadística, les hores impagables d’història de la cultura.

No hi havia tornat mai i ha estat un regal passar unes quantes hores amb els que ara tenen quinze (setze, divuit) anys i passen la setmana entre les mateixes parets, amb molts dels mateixos professors, arrossegant la mateixa vida.

Els he escoltat, els he interrogat, els he convidat a escriure. He tingut, durant unes hores, la il·lusió de compartir la seva vida. Han llegit en veu alta els textos que havien escrit, m’han emocionat, m’han fet viatjar. De vegades a la indiferència, a la duresa, al negar-se a seguir la veu d’algú que ve a cantar-te una cançó que no saps si vols que t’agradi. De vegades a l’alegria de perdre dues hores de física o de mates o d’anglès, i estar-se simplement xerrant a la biblioteca amb el preu, molt petit, d’escriure vint minutets.

Anem a l’escola, a l’institut i, per bé o per mal, ens fan persones. I quin goig que la vida, que la gent, et porti a tornar-hi. A llegir, a escriure, a viure.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: