parole, parole, parole

Una camisa a mida

In esvoranc on 8 Març 2013 at 8:50 am

He regalat, als meus fills, una camisa lila. Els va força a mida, no els estreny per enlloc, no els ofega. He buscat que fos de roba suau, com aquelles samarretes de quan tenies quinze anys que encara guardes perquè són una carícia. A ell amb molts botons, perquè li agraden. A ella amb coll rodó, que és com la vol.

Els he regalat una camisa i hem parlat de la família, de les llargues hores davant la màquina de cosir que he vist passar la mare, les tietes, les cosines, i també de dones més llunyanes, també davant de màquines, cremades vives perquè avui jo pugui escriure.

Els he regalat una camisa perquè se la posin quan sentin que els cal compartir alguna cosa; un  moment radiant, una mala tarda, una bona lluita. Perquè es facin costat, perquè se sentin més forts sabent que es tenen l’un a l’altra.

He regalat, als meus fills, una camisa. Perquè és mentida que li calgui només a ella, n’hi he portat una a ell també. Perquè demà serà un home i és important que la sàpiga germana, de sang i de molt més. Perquè per a les nenes l’opressió és tan evident que no cal ni dir-la, però el feminisme també ha de servir per fer-los més lliures a ells. Perquè vivim junts, perquè ens estimem. Perquè sense els homes, recordem-ho, no hi ha revolució. Perquè vull uns fills valents.

  1. jo també vull una camisa d’aquestes!

  2. “Perquè demà serà un home i és important que la sàpiga germana, de sang i de molt més. ” Que bonic! La nostra lluita, també és i hauria de ser, la seva lluita.

  3. M’ha agradat molt !!Tinc una filla i un fill i sento el mateix que tu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: