parole, parole, parole

Bella

In inficcions on 23 Desembre 2012 at 1:22 pm

Era més bonic, aquest cos teu, fa quinze anys. La pell més llisa, el ventre més pla. Era més bonic aquest cos teu i no sabies ben bé què fer-ne. El feies servir per a les coses justes, un peu davant de l’altre et portava, el portaves, pel món. Et senties estranya dins la pell i la cobries amb samarretes amples i texans vells, i esperaves que no s’hi fixessin gaire, que et miressin més aviat als ulls, o que no et miressin en absolut.

De vegades un petit miracle et descobria una veu fonda o algú amb els gestos dolços. Li oferies, llavors, el cos amb l’esperança que sabés donar-hi sentit, que trobés la clau per arribar-te més endins. I vivies, una estona que podien ser mesos, que podien ser anys, oferint els ulls i el cos, sense acabar mai de saber si la cosa girava rodona del tot. Amb la intuició, que ara és certesa, que no sabien ni per on començar a descobrir-te.

Era més bonic, aquest cos teu, i tan profundament absurd. Avui mires la pell estriada, les cuixes més amples, la carn relaxada, i saps exactament què fer-ne. Ha costat temps, ha costat solitud, ha costat carn de la teva carn obrint-te les entranyes. Han passat quinze anys, n’han passat trenta. Ara ja no ofereixes el cos esperant que ningú resolgui la incògnita. Ara llueixes jerseis de coll de barca i deixes que t’admirin les espatlles. Et mires al mirall, nua, i respires, i toques cada corba, i estimes cada arruga. De tant en tant un petit miracle et descobreix una veu fonda o algú amb els gestos dolços i comparteixes, llavors, la joia d’estar viva.

I ets més bonica, avui, amb aquest cos teu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: