parole, parole, parole

Promeses potencials

In paraules on 30 Octubre 2012 at 12:19 pm

La temptació és dir-te que no et puc prometre res. Que el futur és un full en blanc, o un llençol net que perdrem en alguna bugada. Que no tinc cap garantia de viure més enllà d’ara mateix i que prometre res seria oferir-te un temps que no sé si tinc. La temptació és espolsar-se compromisos, no prometre, no oferir. La temptació és anar fent, qui dia passa any empeny, i sorprendre’s quan arriba el fred.

Podria prometre-ho tot, també. Només es poden complir les promeses que s’han fet, només aconsegueixes el que ets capaç de proposar-te, diu que diu. I llavors una incomoditat a l’estómac que fa que no, que si miro enrere veig que he tingut al palmell de la mà tot de coses que no havia imaginat que existissin. Que he arribat a platges desconegudes just quan sortia el sol i parava el vent, que he escrit línies inversemblants al currículum, que si fa deu anys m’haguessin ensenyat per un foradet la vida d’ara hauria cridat d’alegria però, sobretot, d’incredulitat.

Així, si vols, quedem que t’ho puc prometre tot, però no ho faré. Que no és que defugi responsabilitats o que no em cregui aquest castell de vent. Que, simplement, esperarem amb els ulls oberts a veure on ens porten els dies. Sembla que són savis i tenen més imaginació que el meu pobre cervell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: