parole, parole, parole

Bufa el vent

In paraules on 23 Setembre 2012 at 4:54 pm

Perquè és diumenge i demà tornarà a ser-ho, els arbres que omplen la finestra, el sol amable, la tarda tota, semblen eterns. Falta poc perquè torni a ser el meu aniversari i faig plans com si estigués molt segura que he d’arribar-hi, com si fos impossible un camió aixafant-me aquest final dels trenta-quatre o un atac de cor incomprensible.

El dia que en faré trenta-cinc arribarà a les llibreries, tant si hi sóc com si no, La mala reputació. És un llibre petit, com tot el que escric, i hi ha contes de fa molts anys i contes de fa pocs mesos. L’editor m’ha tolerat tots els canvis que li he demanat, i he comptat amb una lectora de luxe que m’ha criticat amb la duresa de qui no té por de fer-te mal. De fet, diria que m’ha fet molt de bé.

No sé si és normal estar més nerviosa que quan va sortir el primer llibre. No sé si és normal anar-me’l mirant buscant un error tipogràfic a la coberta que hagi passat desapercebut a les quinze persones que se l’han mirada abans d’enviar-la a impremta. No sé si és normal somiar que el dia de la presentació s’acaba el món, amb una pluja fina i la llum més agradable que he vist mai.

El cas és que fa vent, i les fulles diuen coses que no entenc, i la finestra sembla un mar de purpurina. El cas és que em faig gran, i sé que els 35, si encara sóc aquí, seran un any de créixer. Perquè bufa el vent i encara sóc viva, d’aquí a uns dies farem una festa. Presentarem el meu llibre, brindarem a la salut de reputacions absurdes, abraçarem fort els amics i somriurem als que acabem de conèixer. Si encara sóc aquí, vine’m a veure.

  1. “i les fulles diuen coses que no entenc”, la frase més bonica que he llegit des de fa temps

  2. ens veiem avui!!
    FELICITATS!!!!
    Angels_ documenta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: