parole, parole, parole

Nit d’hivern

In és música viure on 15 febrer 2012 at 1:14 am

Des del sofà observo les restes del dia: un mitjó brut a sobre una sabata, els deures sense fer una altra vegada, el iogurt de maduixa que algú s’ha deixat quan ha desparat la taula. Penso que seria fàcil acostumar-se a tardes com les d’avui, de mimar el que està malaltó, de xerrar amb la gran, de preparar un sopar lleuger i ficar-se al llit ben d’hora. Penso que seria fàcil que fos sempre així, ells petits i jo atenta, observant cada mil·límetre que creixen, somrient o sorprenent-me o escandalitzant-me a cada raonament que despleguen amb l’olor de ser molt propi. Penso si Peter Pan no voldrà dir-nos la fórmula i ens deixarà quedar, una estona més, exactament com estem ara, feliços de tenir-nos els uns als altres.

Penso, també, que no és veritat que vulgui instal·lar-me aquí per sempre. Que voldré comptar encara molts mil·límetres. Que voldré espiar primers amors i eixugar llàgrimes. Que voldré fer-me gran, jo també, i penjar a la paret les fotos que faran riure els gendres futurs. Que, un dia, potser, hi haurà algú  molt petit fill dels meus fills, a qui podré llegir aquell conte que els encantava.

Que fer-se gran sigui això, veure la vida que creix. Que fer-se gran sigui tenir la il·lusió, per un moment, que tot va bé. Ara mateix no hi ha res, ni crisi, ni feina, ni final de mes; no hi ha res que no sigui el murmuri lent de la nit instal·lat a casa: radiadors que badallen, un nen que respira tranquil perquè ja no té febre, de tant en tant un cotxe que passa. Camí del llit, em canto, molt baixet, una cançó de bressol inventada.

  1. Un text extraordinari. Ple d’emoció.

  2. Com una cançó de bressol…per una nit d’hivern…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: