parole, parole, parole

As time goes by

In inficcions on 9 Agost 2011 at 12:55 pm

Et diuen “jove” com si fos un insult, com si fos un elogi. Com si tu hi tinguessis res a veure, com si fos un mèrit o un demèrit haver nascut precisament el dia aquell, i no vint anys abans, o cent. Et diuen “jove” amb cara de “pobre desgraciat”, amb cara de “si jo tingués la teva edat…”. Et diuen “jove” i volen dir menyspreu o enveja d’alguna cosa que no ets tu, d’alguna cosa que podrien haver estat ells fa uns anys.

I tu, que comences a entrar en aquella edat en què és més hora de complir que de prometre, mires les arrugues al mirall, els cabells blancs que apareixen en llocs inesperats. Mires el currículum i comptes les línies que volen demostrar que sí, que ets un home de profit. Mires el compte bancari i les perspectives de futur. Mires el que veuen els altres perquè la resta, el més important, el que ets de veritat, no és tan fàcil de valorar.

La temptació és dir-te que cremis el currículum, però ja sé que no pot ser. Endreça’l una estona en un calaix, doncs.  Oblida la hipoteca o el lloguer. I llavors, mirant per la finestra cap al cel clar, abans de decidir cap a on vols tirar, pensa què voldràs recordar d’aquí a cinquanta anys. Perquè hi haurà una tarda de diumenge, d’aquí a molt de temps, que et diran “vell”, com qui diu un elogi o un insult, com qui diu “experiència” o “decrepitud”. I aquella tarda voldria veure’t somriure, i que aquest somriure fos un mirar enrere que volgués dir “Sí, he viscut”.

  1. Una escriptora de veritat, és aquella persona que te la capacitat de robar les idees del cap dels altres, de pensar en veu alta allò que els altres ni tant sols s’atreveixen a imaginar, però que un cop allí, sobre el blanc, diuen: “Ostres, com pot saber que jo penso així?” (però ho pensen en veu baixa, no fos cas que la personeta que duen dins es despertés).
    Quan sigui “gran” voldria escriure com ho fas tu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: