parole, parole, parole

Ens sobren paraules

In paraules on 26 Mai 2011 at 12:01 pm

Hi ha un curtcircuit evident quan miro aquests ulls tan blaus i m’hi veig, perduda, somrient, aliena a tot el que no és primavera i esclat de la pell. Hi ha un curtcircuit perquè tu eres l’amic simpàtic amb qui fèiem una birra i discutíem sobre el cànon i sobre Freud i sobre si normativa o ús, i totes aquestes coses de què encara parlem quan no és moment de desfer el llit perquè hi ha moments per a tot i de vegades toca estar vestits i discutir apassionadament de coses sense importància perquè, al capdavall, Bloom me la bufa, i Freud encara més.

És un curtcirtuït fugaç, que mai no dura més que el temps de reconèixer-lo i dir-lo, de vegades, si apreta la urgència de dir-se sencera. I que tu somriguis i facis que sí, que és veritat, que tu i jo no som els mateixos de fa un any, de fa dos. Que encara recordem vagament quan podíem estar junts sense tocar-nos i no pot ser que fóssim nosaltres, havia de ser algú diferent, perquè si érem nosaltres llavors no s’entén que fóssim allà, tan tranquils, fent una birra i parlant del cànon i la psicoanàlisi com si en sabéssim res.

I sí, sé que arribarà un dia que ja no recordaré el curtcircuit; s’erosionaran les muntanyes i tota aquesta urgència serà calma, i podré tornar a mirar-te sense tocar-te. Llavors serà el moment de construir catedrals i gratacels, o de plantar una mongetera i enfilar-se més amunt, encara. Mentrestant, per a aquest curtcircuït fugaç però insistent, has trobat la solució perfecta: “coitcircuita’m”, dius. I sí, els diccionaris són plens de paraules gratis, però m’encanta quan t’inventes la manera d’inventar-me.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: